Wei

Mijn vader heeft vasculaire dementie. Hij wordt niet alleen vergeetachtiger, maar ook zijn karakter verandert. Langzaam word ik vaderloos, daar probeer ik me bij neer te leggen.

Mijn moeder daarentegen zit in een hele andere levensfase dan mijn vader. Ze zou willen werken, reizen en genieten. Momenteel voelt ze zich echter gevangen door de situatie en moet ze steeds meer opzeggen om voor mijn vader te zorgen. Ze lijdt eronder, wellicht nog meer dan mijn vader. In het huwelijk van mijn ouders wisselt liefde en zorgzaamheid in rap tempo met frustratie en eenzaamheid.

Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar vooral ook een universeel verhaal over de vergankelijkheid van het leven en over liefde. Want is de relatie tussen mijn ouders bestand tegen alle druk?

De rode draad in het verhaal is het door mijn vader zo geliefde weiland en het onafwendbare afscheid ervan. De wei is een hectare grond dat mijn vader erfde van mijn opa. Er lopen paarden, kippen, er is een stukje bos en een moestuin. Mijn vader was er elke dag te vinden en zelf ben ik er spelend opgegroeid. Maar het wordt steeds moeilijker voor mijn vader om het land en de dieren te onderhouden. De teloorgang is zichtbaar en een metafoor voor mijn vaders achteruitgang. Ongewild wordt mijn moeder steeds meer bij de wei betrokken, wat de frustratie alleen maar hoger doet oplopen.

Regie: Ruud Lenssen
Speelduur: 75 min.
Jaar: 2019 (in ontwikkeling)

Doneren
Om de totstandkoming van Wei mede mogelijk te maken en de film een professionele montage en soundtrack te geven kan er gedoneerd worden. 319 donateurs gingen u al voor via de crowdfundingscampagne op Voordekunst.
Donaties worden zeer gewaardeerd en dit kan door een mailtje te sturen naar info@ruudlenssen.nl of direct op rekeningnummer NL81RABO0110043545 o.v.v. ‘donatie Wei’.

 

MEER DOCUMENTAIRES

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt